martes, 21 de junio de 2011

Enciclopèdia de Can Pixa (Volum I)

- Alfons López Tena (ALT): Líder d' una de les tribus (també anomenades "Capelletes") canpixanes, la més nova de totes. Persona de verb fort i contundent, és un home preparat que té el do de convèncer als ja convençuts i és vist amb una mica de recels pels que han de pujar al carro. Memorables els seus enfrontaments a la COPE o Intereconomía.

- Badalona, experiment: Investigació duta a terme pels científics adscrits a la Casa Gran (del Botiflerisme) consistent en donar les claus i recolzament en el govern de la tercera ciutat de Can Pixa a un xenòfob a canvi d' un plat de llenties. Aquest experiment que porta unes setmanes en marxa és de resultats incerts però a la Casa Gran creuen que entre aquests resultats poden aconseguir unes quantes regidories de Districte. "Qui vol governar un país o una ciutat podent governar un districte?" es pregunten els ideòlegs.

- Barcelona: Capital històrica de Can Pixa, territori d' implantació històric de la tribu dels sociates en els últims temps ha sigut conquerida pels ciuencs amb l' ajut inestimable (sembla) dels seus germans del PP. Té el do de que tot qui la governa acaba sent menjant per propostes absurdes: Maragall, Clos, Hereu...

- Can Pixa: Nom que rep el territori circumscrit entre Alcanar i Portbou i Alcarràs i Barcelona. Té uns 32000 km2 aproximadament i 7,5 milions d' enganyats...perdó d' habitants.Les seves principals característiques son l' Espoli Fiscal, ser el blanc dels insults, estar dividida en nombroses tribus (a quina pitjor)... un territori idíl•lic.

- Casa Gran (del Botiflerisme): Artefacte de dubtosa utilitat que es va treure de la màniga el cabdill ciuenc Arthur (com li agrada que li diguin al Circulo Ecuestre) Mas. És un club privat però on les regles per entrar son ambigües (el fet diferencial de la tribu ciuenca) i hi cap tothom: des de els que volen que Can Pixa sigui algun dia un estat lliure fins als que volen que desaparegui del mapa (PP). La seva màxima aportació a la humanitat ha sigut llençar a la vida política les grans frases de contingut nul (per exemple: Transició Nacional cap al Dret a Decidir).

- Catalunya: Nom que rebia antigament Can Pixa. Aquesta nació (que ens disculpi el TC, el nou amic Rajoy i ZP) tenia vora d' un mil•lenni d' història quan els seus habitants van decidir canviar-li el nom per no tacar-lo més. "Ja s' han prostituït moltes paraules com federalisme, confederalisme...com per prostituir també el nom del país".

- Ciuencs: Tribu majoritària de Can Pixa es caracteritza per ser molt heterogenis i per oblidar que durant 23 anys van tindre l' hegemonia a Can Pixa i no van fer res per ella i a l' hora dir que la culpa és dels que van governar 7 anys. Una altra característica és la seva capacitat per oblidar: han oblidat qui va impugnar l' Estatut davant el TC a canvi d' uns plats de mongetes (més adients que les llenties), cada 4 anys després de les eleccions obliden també les estelades que treuen als mitings, obliden només parts dels seus programes electorals... També son gent amb iniciativa (i il•lusió) i han creat entre d' altres coses un artefacte inútil com la Casa Gran (del Botiflerisme) i son experts en crear expectatives a través de conceptes amb molta paraula però poc contingut. Els millors exemples d' això son: Transició Nacional cap al Dret a Decidir o Pacte Fiscal en la Línia del Concert Econòmic. El seu líder en teoria és Arthur Mas però qui mana realment és un tal Duran i Lleida.

- Confederalisme: Concepte prostituït pel líder dels ciuencs a l' ombra. Duran i Lleida. Tot i que en la realitat la Confederació consisteix en l' unió d' estats independents i iguals per crear un ens superior que comparteixi moneda, cap d' estat, defensa i algunes qüestions de política exterior. A la subtribu Unió, volen fer creure que el País del costat (abans anomenat Espanya) no és una confederació només per que no ho posa a la seva constitució... però que compleix amb escreix la resta de característiques.

-ERC: Tribu caníbal que té l’ habilitat d’ autodestruir-se en els moments on en teoria tot li és favorable. Molta gent ha intentat estudiar-los però no han arribat a cap conclusió que sigui satisfactòria per tothom. Últimament guanya punts la que explica que els líders tribals Ridao, Puigcercós i cia. en realitat son enviats dels serveis secrets espanyols per acabar amb aquesta tribu històrica en teoria favorable a la Independència de Can Pixa (sempre i quan no s’ hagin d’ oblidar els principis per tal de fer president a algú de la tribu dels sociates.

6 comentarios:

  1. Este escrito refleja parte de la triste de Can Pixa.

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  3. 'Tot' en català, si us plau

    ResponderEliminar
  4. El catalán está destinado ha desaparecer, el español lo usan 300.000.000 de personas en el mundo,en las escuelas catalanas, solo catalán, a los estudiantes si no entran de FUNCIONARIOS no les servirá de nada, el inlés si.

    ResponderEliminar
  5. m'encanta !!!! , però i trobo a faltar les definicions de les tribus sociata i pepera , que suposo sortiran al Volum II.
    I es veritat que el castellufo es molt parlat ... lluny de l'entorn celtibèric. A Suècia , Noruega , Holanda , Alemanya , et. tens les mateixes dificultats per entendre i fer-se entendndre amb la seva gent que qualsevol algerià.

    ResponderEliminar
  6. Hi haurà segona i potser tercera part... De moment no esborrarè cap comentari, el proper insult cap a Catalunya o el català si que l' esborrarè...

    Per cert un apunt si el Castellà ho parlen 300 mil·lions de persones el 90% de les quals viuen al tercer món... és per pensar-hi.

    ResponderEliminar