miércoles, 11 de junio de 2014

Nosaltres, els incrèduls

Mentre us escric aquestes línies trona i plou amb viurulència a Madrid, si em cregués l' unionisme més tronat diria que Déu realment és espanyol i que comença a estar fins dalt de la incompetència i innoperància dels seus compatriotes. El més segur és que només plogui com un fenòmen meteorològic. Però mai se sap que és veritat o mentida en aquest Estat que volia ser Nació i que no van entendre que podria ser més profitós ser una suma de diferents que una opa hostil als diferents. I no se sap mai perquè algú no vol que es sapigui, així només es pot entendre que els mitjans et diguin el 25 de Novembre de 2012 que Mas sortia tocat de mort o que el 25 de maig passat et diguin que el sobiranisme es va fotre de morros amb la crua realitat i Mas continui presidint la Generalitat amb una ERC a l' alça mentre la gent fuig de l' unionisme com pot i sense massa ordre. Tampoc es pot entendre com la "marxa" del Duran significava un cop mortal pel sobiranisme i a la vegada els únics que van sortir a plorar la seva marxa eren els unionistes, especialment els del  PP. Es va plorar més la marxa de Duran al carrer Génova que a la seu d' Unió, potser perquè aquests últims ja sabien des de feia messos que l' órdago (aquesta paraula té traducció al català?) del Duran havia acabat amb partida per Castellà i cia? Vaja pels sobiranistes o pel sector que no vol trencar amb CDC ni renunciar a ser partit de govern nacional i municipal pels negocis personals d' un líder que a l' hora de la veritat era només façana... La qüestió és que CDC sembla que ha passat a l' atac amb el tema Duran i a Unió en altres temps tant garant de la seva autonomia de partit no ha sortit ningú a demanar trencar el pacte... Curiós si més no.

El cas de Navarro també és força curiós, l' home que fa unes setmanes i després de treure els pitjors resultats de la història del seu partit va dir que "la via federal estava més viva que mai perquè era l' única amb possibilitats" ha dimitit i ho fa amb el PSOE pensant que el seu pseudofederalisme anava molt lluny i amb part de la militància amb peu i mig fora pel gir espanyolista del partit. El PSC no es va creure el "Procés", com tampoc ho fa gran part d' ICV i van pensar que realment el futur era competir amb Ciudadanos per l' unionisme més tronat. Es van creure allò de les majories silencioses i ara estan on estan, de la rellevància a la mediocritat... I sense estació intermitja.

Semblava que el Procés (no m' agrada el terme, però sembla que ha fet fortuna) no anava seriosament o això ens han fet creure desde les Espanyes amb titulars falsejats i també desde el nostre sector reaccionari, aquell que deia que no s' havia de votar a les europees o que no havent votat a tal partit els catalans havíem decidit aniquil·lació. Pobres diables, quina insuficiència de capacitat analítica i quin ego. Ego, només comparables a aquells que ens han volgut fer creure que una altra Espanya respectuosa amb la nostra consciència nacional i que ens aportaria tots els rèdits que la sobirania aporta als Estats independents era possible. Ens ho van vendre primer en una mena de reforma federal d' un Estat que no es va creure mai ningú, després i aprofitant la marxa del Borbó major del regne ens ho van disfressar d' una república sense valors republicans, d' un engendre sense cap ni peus pel qual havíem de renunciar a tot amb un xec en blanc que tants cops hem entregat.  La República Espanyola Confederal i Hiperguai ha durat una setmana, el que l' stablishment espanyol ha trigat en pactar tot per una sessió al Congreso. I no patiu que no passarà d' aqui ja que a ningú l' interessa realment presentar-se a unes eleccions constituents en aquests moments: Al PP amb l' amenaça de l' esquerra i de l' independentisme català? Al PSOE en plena PSOKització? A IU perquè Podemos (quina aparició i en que moment!) en qüestió d' un mes els espatlli el discurs de dècades? Només un suicida obriria la Constitució en aquests moments.

I perquè no parlar també de nosaltres? Els més incrèduls (aquells que sempre dubten de tot) diran que amb 4 canyes hem arribat lluny però que tard o d' hora algú ens la fotrà. La realitat és que ara per ara res sembla contradir les enquestes que diuen que som majoria i l' unionisme ja no es pot agafar a la desmobilització de les seves bases. Ho podia haver fet el 25N, però aquestes es van mobilitzar (70% de participació) i van palmar. No ho poden fer després de la Via Catalana i amb data i pregunta ja sobre la taula quan l' amenaça independentista ja és del tot real i fins i tot es permet el luxe de fer resultats espectaculars als seus feus. Els catalans som així, no creiem massa en nosaltres mateixos i per no pensar que som majoria (ens fa vertígen), preferim pensar que els altres no van a votar,ni es manifesten, ni estan a les xarxes abans de pensar que potser l' unionisme no és atractiu i en temps de canvis ningú el vol comprar. Hem rebut tantes hòsties al llarg de la història que no podem que tenim el futur a les nostres mans i que potser no ho estem fent tan malament, que podríem millorar i que hem de picar molta pedra encara però que potser no som els perdedors d' aquesta història si no l' antiheroi  que fruit d' una sèrie de casualitats (aparició de Podemos, PP majoria absoluta, PSOE enfonsat...) acaba petonejant a la lider de les animadores el dia del ball de promoció que té lloc un 9 de novembre diguem que de 2014...

No hay comentarios:

Publicar un comentario